друкувати


Соціальна реклама "Я ХоХоL": "Ми не хохли – ми українці!"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 12:25:19
Представники громадської організації Кременчука (якої саме - будуть розбиратися правоохоронці) вгледіли у слові ХоХоL образу. Соціальна реклама "Я-XXL" (XXL - великим розміром) розміщена по місту на сіті-лайтах розміром 120х180 см. Громадські активісти вимагають зняти цю рекламу. Нещодавно троє молодиків заклеювали сіті-лайти листівками з написом: "Ми не хохли – ми українці!". Директору "Рекламного центру на Московській" Сергію Каптану вдалося їх сфотографувати. Фотоматеріали та відповідну заяву він направив правоохоронним органам. За його словами, "активісти" постійно тероризують офіс: телефонують по 10 разів на день, ходять до офісу, чим заважають працювати.

Директор "Рекламного центру на Московській" говорить, що ця реклама є соціальною, вона задумувалася з позитивом: щоб показати, що українські жінки – красуні, українські діти – розумні, а український народ – гостинний. На ній відповідно зображені: красива жінка, дитина з ноутбуком…



Реклама була розроблена спільно "Рекламним центром на Московській" та "Асоціацією зовнішньої реклами Кременчука" і пройшла всю процедуру узгодження. "З приводу можливого прочитання ХоХоL як слова "хохол", я, як українець, не вважаю слово "хохол" образою. Так, був період у нашій історії, коли це слово деякі люди розцінювати як образу. Існує багато версій походження цього слова. Так за однією з версій воно походить від монгольського "Хал-гол" ("Хох-Улу (Улу) -"синьо-жовтий" за кольором символіки Галицько-Волинського князівства, по іншій версії від кримсько-татарського "хо "(син) і "хол" (сонце). У Київській Русі "хохол" - означав приналежність до шляхетного роду", - сказав Сергій Каптан. До речі, за його словами, кілька цих сіті-лайтів були розбиті. Винним у пошкодженні майна погрожують судом, повідомляє www.press.cv.ua.

Обговорити на форумі