друкувати


А.Яценюк: Кримські татари – невід'ємна частина українського суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 10:52:52
Кримськотатарський народ необхідно інтегрувати в українське суспільство. Про це лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк заявив у ході презентації Севастопольської міської організації "ФРОНТУ ЗМІН".

"Інтеграція кримськотатарського народу в українське суспільство – це одне з найважливіших завдань. Вони є частиною України, і я упевнений в тому, що вони готові до цього", - заявив Арсеній Яценюк. Також він додав, що кримськотатарському населенню необхідно надати повну "культурну самостійність".

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" переконаний, що паралельно потрібно вирішувати проблему із захистом прав депортованих. За його словами, в Україні сьогодні немає жодного законодавчого акту, який би чітко регулював права депортованого населення, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Арсеній Яценюк підкреслив, що він, як народний депутат, вже представив на розгляд парламенту проект постанови про захист прав депортованих. Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" відзначив, що цей документ передбачає створення єдиного реєстру депортованих і інвентаризацію земельних ділянок.

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" 8-9 квітня перебуває з робочим візитом в Криму, в ході якого він взяв участь в презентаціях кримської і севастопольської організацій Ініціативи "Фронт змін". Вчора Арсеній Яценюк взяв участь в конференції "Формування політичної української нації, як основи міжнаціональної згоди в Україні" і відвідав Сімферопольський пологовий будинок №1, а сьогодні провів зустріч з офіцерським складом ВМСУ.

Обговорити на форумі