друкувати


Rzeczpospolita: Одружусь. За 20 тисяч

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-09 05:09:57
20 тисяч злотих (40 тисяч гривень) – це ціна шлюбу іноземця з поляком. І зовсім не йдеться про кошти проведення церемонії. У чому ж справа? Усе пояснює сьогоднішня газета "Rzeczpospolita".

"Майже 9 тисяч іноземців щороку прагнуть залишитись на тимчасове, але найкраще – постійне проживання у Польщі, - пише щоденник. - Найпростішим способом аби плани втілити в життя є шлюб з польським громадянином чи громадянкою. Часто - фіктивний шлюб. Працівники Управління громадянського стану, навіть коли щось підозрюють, не можуть відмовити в реєстрації шлюбу". А за фіктивний шлюб з іноземцем громадяни Польщі можуть отримати від 15 до 20 тисяч злотих. Тому не дивно, що бажаючих "підзаробити" не бракує.

Газета розповідає ось таку історію. 27-річна українка вийшла заміж за 72-річного мешканця Замойщини. Одразу після реєстрації шлюбу жінка "зареєструвала" своє перебування у Польщі. Після отримання легальних паперів вирішила розлучитись, приводом назвала відсутність сексуальної активності чоловіка. Розлучитись українка не встигла, бо поляк помер. Тепер його діти і внуки судяться з українською дружиною...

Зацікавлення польськими чоловіками і дружинами проявляють мешканці колишніх республік Радянського Союзу. Для них це – двері в Європу. "Rzeczpospolita" пише, що навіть одне з чотирьох мішаних подружжів може бути несправжнім , повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі