друкувати


Дитяче харчування частіше шкодить здоров’ю малюка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-09 03:34:24
Кожна третя мама в Україні скаржиться на якість дитячого харчування. Поки українські науковці готують зміни до закону про дитяче харчування, який поки що недосконалий, жертв дитячої їжі більшає. Матерям у пошуках їжі для своєї малечі доводиться покладатися на власну інтуїцію.

Півторарічна Віка уже заплатила за свою любов до молока – кишкову інфекцію лікували у лікарні. Крім того, мама не раз помічала алергічні висипання на шкірі після споживання дитячих продуктів.

"На обличчі червоні плямки вискакували. Перестали давати дитячий сирочок – плями зникли", - розповідає мама дитини.

Іншій дівчинці, Насті, ще немає й року, але вона вже пережила важке отруєння - у 3 місяці скуштувала дитячої суміші відомої марки.

Після перенесених харчових отруєнь обидві мами дівчаток вирішили не ризикувати. Їжу для дітей готують лише вдома.

Водночас медики переконують - дітям найкорисніші саме спеціалізовані молочні продукти, а звичайне коров'яче молоко може навіть зашкодити. Проте для цих мам - альтернативи вже немає.

Фахівці, які контролюють дитяче харчування, неабияк занепокоєні. Як і чим годувати малюків, в українському законодавстві не прописано чітко і детально.

Понад 80-т % дитячої продукції - імпортовані харчі. Частина з них перетинають кордон нелегально, тож і перевірити їхню якість важко.

Експерти закликають купувати вітчизняне, за ним - контроль суворіший. Навести ж внутрішній лад із законодавством щодо дитячих харчів взялась Академія наук. Розробили закон, який удосконалить нині чинний, проте документ у Верховній Раді до ухвалення ще не дійшов.

А матерям у пошуках їжі для своєї малечі поки що доводиться покладатися на власну інтуїцію , повідомляє ТСН/a>.

Обговорити на
форумі