друкувати


Дбаймо про інтелект України разом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-09 03:01:40
14 квітня 2009 року в Івано-Франківській області відбудеться ІІІ етап Всеукраїнського благодійного проекту "З книгою – до дітей!", який стартував на Прикарпатті у листопаді минулого року.

В межах третього етапу благодійного проекту його організатори та партнери разом з відомим письменником Степаном Процюком відвідають Івано-Франківську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ст. для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також проведуть прес-конференцію в обласному центрі та передадуть дитячу літературу ще в чотири дитячі установи.

Місце проведення прес-конференції: м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 40, конференц-зал готелю "Надія"

Дата і час проведення: 14 квітня 2009 року о 13.00

Учасники прес-конференції:

Марина Криса – президент Благодійного фонду "Товариство "Приятелі дітей", член Наглядової Ради Міжнародного благодійного Фонду "Україна 3000";

Тетяна Шахнік – директор видавництва "Грані-Т", координатор проекту "З книгою – до дітей!";

Тарас Яценко – голова МХО "Витанія", координатор проекту "З книгою – до дітей!";

Степан Процюк – письменник, викладач, літературний критик.

У прес-конференції також візьмуть участь: Анна Платок – помічник Голови Правління ДАК "Укрвидавполіграфія", директор Міжнародного благодійного фонду "Здоров’я майбутнього", Олег Хімій – керівник Івано-Франківської станиці НСОУ "Пласт", представники обласної влади, директори й представники дитячих установ Івано-Франківської області, що беруть участь у проекті.

Запрошуємо усіх журналістів, а також зацікавлених у співпраці на прес-конференцію, а також на зустріч письменника Степана Процюка з вихованцями школи-інтернату в с. Угорники. Зустріч відбудеться 14 квітня о 10.00 год., с. Угорники, вул. Тополина, 6 (виїзд о 9.20 від обласної Ради).

Довідка. Всеукраїнський благодійний проект "З книгою – до дітей!" стартував 30 вересня 2008 року. Його організаторами є Міжнародний благодійний Фонд "Україна 3000", видавництво "Грані-Т", Благодійний фонд "Товариство "Приятелі дітей" та Молодіжна християнська організація "Витанія".

У межах благодійного проекту, який триватиме щонайменше 12 місяців, його організатори за підтримки партнерів, медіа-партнерів та відомих діячів культури, спорту й шоу-бізнесу систематично й регулярно популяризують книгу та читання серед дітей і молоді з найбільш соціально незахищених категорій (вихованців сиротинців, інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, колоній для неповнолітніх), а також створюють дитячі бібліотеки і поповнюють їх фонди в дитячих закладах у різних областях України, сприяючи таким чином інтелектуальному й духовному розвитку дітей.

З моменту старту проекту благодійні заходи вже відбулися у Тернопільській (передано 350 книг), Херсонській (997 книг), Івано-Франківській (700 книг), Львівській (500 книг), Сумській (750 книг), Харківській (1050 книг) та Київській (1000 книг) та Вінницькій (понад 2000 книг) областях.

Партнери проекту:

- Державна акціонерна компанія "Українське видавничо-поліграфічне об’єднання"

- ТОВ "Промринок 7-й кілометр" (Одеська обл.)

- Міжнародний благодійний фонд "Здоров’я майбутнього"

- Журнали: "Барвінок", "Ангелятко", "Ангеляткова наука"

- Національна інформаційна агенція "Укрінформ"

- Національна скаутська організація України "Пласт"

Благодійний проект уже підтримали відомі особистості: Святослав Вакарчук (у межах власного соціального проекту "Людина творить Країну"), Сергій Фоменко (лідер гурту "Мандри"), Віктор Бронюк (фронтмен гурту "Тік"), Едуард Приступа (фронтмен гурту "НеДіля"), актори Остап Ступка та Ольга Сумська, співаки Лері Вінн та Павло Табаков, Олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Наталя Добринська, письменники Сергій Дяченко, Іван Андрусяк, Олесь Ільченко, Марина Павленко та Степан Процюк.

Степан Процюк – відомий український письменник, викладач, літературний критик, есеїст, лауреат багатьох національних літературних премій. Відомий як дорослий письменник, але у видавництві "Грані-Т" виступив у новому амплуа, написавши 4 книги для дітей: "Степан Процюк про Василя Стефаника, Карла-Густава Юнга, Володимира Винниченка, Архипа Тесленка, Ніку Турбіну" (Серія "Життя видатних дітей"), "Марійка і Костик", "Залюблені в сонце. Друга історія Марійки і Костика", "Аргонавти. Третя історія Марійки і Костика".


Дбаймо про інтелект України разом!

Обговорити на форумі