друкувати


Проект PUMA - двоколісний електромобіль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-08 03:22:04
"Час - гроші", вирішила компанія General Motors і разом з Segway розробила проект, який повинен зробити людину мобільнішою в умовах багатогодинних міських пробок. Результат спільної діяльності отримав назву P.U.M.A., а саме - Personal Urban Mobility and Accessibility Project.

Новинкою виявився двоколісні електромобіль, що вміщує двох осіб. Компанія-творець позиціює пристрій як безпечний, швидкий і відносно недорогий вид транспорту. Також вони вважають, що P.U.M.A. зможе стати гідною заміною існуючих авто.

Електромобіль важить 140 кг, а дві літій-іонні батареї дозволяють йому розвивати швидкість до 56 кілометрів на годину. Вони ж дозволяють P.U.M.A. проїхати 60 км без підзарядки.

У машину вбудований особливий датчик, що дозволяє їй взаємодіяти з такими ж міні-карами, а також регулювати потік авто і запобігати аварії. Правда цей пристрій зможе працювати на 100% тільки в тому випадку, коли весь автотранспорт на Землі буде складатися тільки з одних P.U.M.A. і їм подібних транспортних засобів.

Випуск двоколісного електромобіля запланований в 2012 році, його приблизна вартість буде дорівнювати одній чверті вартості традиційного транспортного засобу.

Джерело: Новости технологий
Переклад: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі