друкувати


5 чинників, які погіршують пам'ять

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-08 02:38:19
Природа пам'яті ще недостатньо вивчена вченими - зате чудово відомо, що і як погіршує нашу пам'ять.

1.Куріння. Куріння дуже погано впливає на нервову систему людини, і зокрема на роботу головного мозку. Декілька досліджень, проведених незалежними один від одного командами вчених показали, що курці показують найгірші результати у вправах на запам'ятовування, ніж ті люди, котрі не палять люди.

Нікотин може тимчасово поліпшити функцію короткострокової пам'яті, але довгострокова пам'ять йде в глибокий нокаут при тривалому курінні.

2.Недоїдання. Як і гарний автомобільний двигун, ваш мозок потребує палива - і високооктановим пальним для клітин головного мозку є глюкоза - практично чиста енергія. Якщо глюкози немає, мозок переходить в сплячий режим, і природно, вищі функції нервової системи теж "засинають".

3.Герпес. Є надзвичайно серйозні форми герпесу, які вкрай негативно впливають на функції пам'яті.

4.Випивка. Алкоголь корисний для нашого здоров'я тільки в невеликих кількостях - а ось зловживання алкоголем в будь-якому віці, навіть у студентські роки - може значно погіршити пам'ять.

5.Стреси. Щоденні стресові ситуації також призводять до погіршення активності мозку, в тому числі й до зниження здатності щось запам'ятовувати. Вартує відпочити - і здібності знову відновляться, однак самі нервові дні або навіть тижні забуваються дуже швидко - ми підсвідомо намагаємося позбутися вантажу непотрібної пам'яті, повідомляє job.ukr.net.

Обговорити на форумі