друкувати


Любити Україну… дітьми (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-08 02:23:10
Вчора міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус урочисто вручив державні нагороди дев’ятьом мешканкам Івано-Франківська. Почесні звання "Мати-героїня" їм було присвоєно Указом Президента України від 25.02.2009 р. № 102/2009.

Отож нагороду отримала мешканка Івано-Франківська Марія Федорівна Артим, яка народила та виховала чотирьох синів та двох доньок. Усе своє життя вона працювала з людьми, а більшу його частину присвятила дітям, працюючи у дитсадку. Найстарший син Марії Федорівни вже виховує своїх двох дітей.

На жаль, посмертно нагородили Марія Павлівна Бабій, яка народила десятеро та виховала дев’ятеро дітей, які нині всі мають вищу освіту і беруть активну участь в громадському житті. Жінка із 16 років працювала в колгоспі, і до кінці життя співала у церковному хорі в храмі села Старі Кривотули. Діти цієї мужньої жінки також продовжують традиції батьків. Один з синів Марії Павлівни, Яким, виховав п’ятеро дітей, дочка Лідія – трьох дітей.

Звання "Мати-героїня" присвоєне і Марії Степанівні Бобик, яка народила та виховала трьох синів та двох дочок, Вірі Миколаївні Виваль, також матері п’ятьох дітей. Одна з дочок пані Віри також пішла маминою стежиною і з чоловіком виховує п’ятеро дітей. Титул багатодітної і спортивної матері дістався Євдокії Федорівні Ковтун. Її дев’ятеро дітей усі кандидати в майстри спорту. До речі, жінка вже нагороджена медаллю "Медаль материнства" І-ІІ ступеня. Галина Іванівна Кульова, народила та виховала шестеро дітей. Ярослава Дмитрівна Кухарська та Марія Василівна Сафонова - по п’ятеро. Найбільше раділа Оксана Миколаївна Лагойда, що народила та виховує восьмеро дітей. Нещодавно вона отримала нову велику квартиру. Наймолодшому сину зараз 5 місяців.

До речі, нині в Івано-Франківську претендують на присвоєння почесного звання 156 багатодітних матерів. Прийняте рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо 62 матерів, з яких Указами Президента України присвоєно почесне звання "Мати-героїня" 23 матерям.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі