друкувати


Старі політичні сили не дають рухатись новим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-08 01:35:57
В Україні мало ідеологічних партії. Політичні організації створюються під лідера, а не навпаки, вважає Василь Марчук, професор, доктор історичних наук, завідувач кафедри політології Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, директор Прикарпатського центру політичних і євроінтеграційних досліджень.

Політолог переконаний, що довіра виборців до провладних партій різко впала. "Провладні партії – ЄЦ, БЮТ, "Наша Україна", "Народна самооборона". ЄЦ партія, що має певний влив, але вона ще не стала всеукраїнською партією. Можна говорити про певні зони впливу цієї партії, маю на увазі впливових та авторитетних людей, але говорити про структурно сильну та впливову силу сьогодні ще рано, - зазначає Марчук.

Натомість, старі сили не пускають молодих лідерів до влади. Василь Марчук каже, що уряд робить зараз все, щоб люди не вийшли на вулиці. "Не замінимих гравців не має. Український нард достатньо талановитий. Приклад із молодим поколінням політиків засвідчують, що у нас є мудрі люди, - продовжує. - Питання в іншому чи діють у нас конституційні та політичні механізми, аби вони могли дійти до верхній ешелонів. На жаль, цього у нас поки що немає".

Проблему політолог вбачає у тому, що українські партії не виховують лідерів, а створюються під окрему людину, що лобіюватиме фінансово-промислові інтереси.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі