друкувати


Теплі весняні дні сприяють аграріям Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 12:32:08
Теплі весняні дні сприяють аграріям Коломийщини. Так, у ТзОВ "Корнич" повним ходом тривають роботи в полі, які до Великодня планують повністю завершити. Журналісти "Вільного голосу" побували в цьому господарстві, в урочищі Затерлецький, де якраз на площі 60 га сіяли ярий овес елітного сорту "Вакула".

Цьогоріч у ТзОВ "Корнич" також сіють новий сорт голозерного вівса чеської селекції сорту "Абель". Цією культурою вже засіяно більш як 50 га, а загалом відвели площ для голозерного вівса 120 га.

Як розповів головний агроном господарства Михайло Василюк, вже посіяно 30 га ярої пшениці "Рання-93", 20 га пшениці першої репродукції чеської селекції "Аранка". Підживили озимий ріпак на площі 300 га й озиму пшеницю на площі — 540 га.

А вже після свят аграрії "Корнича" посіють кукурудзу і вдруге підживлять ріпак. Тут не звикли хвалитися й вимальовувати захмарні перспективи. У цьому господарстві, передусім, добре працюють, впроваджують нові технології і як результат — восени мають повні комори врожаїв.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі