друкувати


Близько мільйона гривень отримають провідні наукові центри України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 12:14:56
МОН пропонує змінити стан матеріально-технічної бази університетів і розробляє Державну програму з оновлення та модернізації лабораторної матеріально-технічної бази вищих навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти й науки України.

Вже сьогодні це питання Міністерство освіти вирішує за кошти, виділені з бюджету на виконання завдань та заходів Державної цільової програми "Наука в університетах", повідомляє Освітній портал.

"Цього року ми оголосили конкурс проектів, переможці якого отримають можливість не тільки профінансувати свої перспективні розробки, але й оновити наявну наукову базу", - сказав Іван Вакарчук на підсумковій колегії Міністерства освіти і науки України "Мета реформ у вищій школі - якість і доступність освіти".

Науково-координаційна рада Програми "Наука в університетах" розглянула всі пропозиції та визначила 7 переможців, кожен з яких отримає близько 1 мільйона гривень на рік. Не менше 70% цих коштів буде витрачено на придбання новітніх приладів.

Розповідаючи про стан наукової сфери країни, міністр освіти відзначив стабільну тенденцію збільшення надходжень за виконання прикладних розробок університетів.

За останні 6 років надходження зросли майже у 2,5 рази і у 2008 році становили 124,3 млн грн.

Обговорити на форумі