друкувати


Бути в гармонії з собою та ближніми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 11:51:46
У час посту особливо слід бути внутрішньо спокійними, не нервувати через дрібниці, бути у гармонії із самим собою та з близькими. І якщо на роботі люди ще стримують свої емоції, то вдома "розслаблюються" і часто виливають весь енергетичний бруд на найдорожчих людей.

Насамперед почніть із думок: ваші проблеми та поганий настрій на роботі не повинні переноситися додому. Якщо є серйозні проблеми — не варто про них думати безперервно: вдома дозвольте собі переключитися на близьких. Учені довели, що постійне прокручування в голові проблем призводить не до їх вирішення, а до інсультів та інфарктів. Намагайтеся перетворити вечерю і чаювання на спілкування про події дня, а не на "розбір польотів". Щоб не псувати поганим настроєм свого сімейного щастя, дотримуйтесь таких правил:

1.Плануйте роботу на завтра, а не забивайте голову думками про всі справи, котрі вам слід вирішити.

2.Не хапайтеся за вирішення кількох справ одночасно. Визначте черговість ваших дій, а не нервуйте, що нічого не встигаєте зробити.

3.Не картайте себе за дрібниці: вчіться не звертати уваги на дрібні грубощі, необдумані слова, чиїсь "підозрілі" погляди.

4.Не витрачайте психічну енергію на людей, які вам чужі за духом: не переконуйте їх марно, не перевиховуйте, не доводьте їм, що ви компетентніші, мудріші, працьовитіші.

5.Не змушуйте себе бути веселою: показна радість — стрес для організму.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі