друкувати


І в офісах крадуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-07 11:11:41
Нещодавно співробітники івано-франківської міліції вивели на чисту воду зловмисника "вузької" спеціалізації. Оперативники Пасічнянського відділення міліції затримали 18-річного івано-франківця, який промишляв крадіжками з офісних приміщень.

На сьогодні задокументовано причетність затриманого до вчинення шести таких злочинів. Приміром, в одному випадку молодик, скориставшись відсутністю людей в офісі спортивної організації, викрав телефон-факс. В іншому – злочинним здобутком спритника став ноутбук вартістю сім тисяч гривень. Портативний комп’ютерний пристрій йому вдалося поцупити завдяки тому, що працівниця фірми необачно залишила незачиненим кабінет. Крім того, в ході розслідування кримінальної справи з’ясувалося, що крадіжки телефону з обласної клінічної лікарні, комп’ютерних моніторів з приватного підприємства та громадської організації – також справа рук молодого кримінальника. Частину викраденої техніки вже вилучено.

Слід зазначити, що затриманий мешканець обласного центру вже мав проблеми із Законом, але покарання за вчинений майновий злочин не було пов’язане з позбавленням волі. Тепер же, з огляду на кількість вчинених злочинів, підозрюваному, вочевидь, доведеться провести певний час в ізоляції від суспільства. У свою чергу, міліція вкотре звертається до громадян з проханням обачніше ставитися до збереження майна. Пам’ятайте, що охочих прибрати до рук те, що "погано лежить", ніколи не бракувало. У тому разі, коли ви помітили у коридорах офісу чи організації незнайомця, що підозріло себе веде, варто зателефонувати в міліцію. Цілком ймовірно, що ця особа вештається там неспроста. А будь-який злочин, як відомо, легше попередити, аніж потім констатувати його прикрі наслідки.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі