друкувати


Губинське чудо з Волині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-06 12:17:17
В останні дні Великого посту у волинському селі Губин Локачинського району оновилось три давні ікони. Чудо сталося у місцевому Різдво-Богородичному храмі.

Першим незвичність образів помітив священик Володимир Шевчук. Настоятель розповідає, що коли зайшов до церкви, зауважив незвичайне сяйво, яке йшло від ікони Почаївської Божої Матері. Спочатку чоловік не повірив побаченому і покликав церковного старосту Віктора Олейника, який підтвердив, що панотець не помиляється, й ікона справді сяє.

До речі, одну з оновлених ікон принесла до церкви місцева жителька Софія Вознюк, яка згодом розповіла, що образу приблизно 85 років. Його привіз із Почаївської Лаври її дід, Федір Харитонович Новосад. У часи войовничого атеїзму цей, та інші образи загорнули у полотно та винесли на горище. Повернула іконам життя дружина брата пані Софії. Жінка принесла ікони знову до хати. Чотири з половиною роки тому трагічно загинув брат Софії Олександрівни, і родина вирішила віддати ікони у місцеву церкву.

До речі, у цьому ж храмі згодом почала оновлюватися ще одна ікона принесена жінкою - образ Миколая Чудотворця. За словами церковного старости, спочатку зверху на потьмянілому від часу білому окладі з'явилося три світлих цятки. Пізніше вони з'єдналися між собою лінією, яка поступово товщала. Виразнішим стало й саме зображення святого.

Наразі перед іконами щодня відбуваються Богослужіння. Люди із села та околиць просять Богородицю і святого Миколая у дні Великого посту відпустити їм гріхи та напоумити політиків, аби припинилася у державі криза.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі