друкувати


А.Яценюк: Референдум по вступу України в НАТО пройде мінімум через 5 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-05 05:55:44
Україна не готова сьогодні вступити в НАТО, а Північноатлантичний альянс не готовий її прийняти. Про це заявив колишній спікер Верховної ради України Арсеній Яценюк в інтерв’ю "Эхо Москвы".

"Вступ України до НАТО відбудеться тільки за однієї умови – на основі рішення людей, на основі всеукраїнського референдуму. В іншому форматі це означає йти проти течії", - вважає Яценюк.

Яценюк підкреслив, що для того, щоб вирішити проблему об’єднання країни, сьогодні потрібно чітко усвідомити, що є низка питань, які потрібно відкласти.

"Я працюватиму над тим, щоб Україна мала об'єктивну інформацію: що таке НАТО, що таке Організація Договору про колективну безпеку, розширення якого нас теж не може не турбувати, і ми про це відверто говоримо", - сказав політик.

Яценюк додав, що референдум по вступу України в НАТО пройде мінімум через 5 років.

Нагадаємо, 4 квітня на саміті в Страсбурзі НАТО підтвердив принцип відкритих дверей. За даним принципом будь-яка демократична країна, яка згодна і може виконувати зобов'язання члена НАТО, може вступити в альянс.

1 квітня офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай заявив про те, що Україна і Грузія не готові до вступу в НАТО, але з часом стануть членами альянсу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі