друкувати


Унікальний овоч для схуднення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-04 12:40:50
Кожен з нас повинен харчуватися відповідно до індивідуальної системи, такою ж має бути і система схуднення. Всі ми чули про корисні властивості буряка, саме в ньому зосереджено найкраще для роботи серцевої системи та підтримання кислотно-лужного балансу крові поєднання кальцію і калію, хоча і це ще не все.

Серед усіх овочів буряк займає одне з провідних місць за вмістом йоду, що є важливим чинником для тих, хто страждає захворюваннями щитовидної залози, також в ній можна знайти масу інших корисних елементів, яких так потребує наш організм.

Не так давно медикам вдалося виявити, що свіжий буряковий сік впливає на обмін молочної кислоти, тим самим, перешкоджаючи утворенню та розвитку злоякісних клітин, а це значить, що вживати буряк корисно кожному і в будь-якому віці.

Якщо ж вам дуже хочеться схуднути, то вам слід пам'ятати про те, що в червоному буряці міститься така речовина, як бетаїн, яке посилює дихальний процес в клітинах і покращує обмін речовин.

Що ж стосується клітковини буряків, то вона посилює моторику шлунка та кишечника.

Тим більше, що жоден з овочів не здатний дати нам так багато і не вимагати від нас так мало, як цей коренеплід, йому рівних просто немає.

Якщо ви хочете влаштувати чистку своєму організму, то вам слід влаштувати йому капітальне "чистилище", яке можна зробити за допомогою буряку протягом одного-двох днів, тобто застосувати монодієту.

Скільки ж буряків слід вжити за цей час?

Спочатку вам слід знати, що овоч повинен бути обов'язково відварним і його кількість не повинна перевищувати пари кілограмів на добу, які слід розбити на шість-сім прийомів.

Як приготувати буряк?

Тут все залежить лише від вашого бажання.

Ви можете натерти його на терці і заправити рослинною олією або ж нарізати невеликими шматочками.

В цей же час не варто забувати і про напої, їх кількість має становити не менше півтора літрів на день.

Дотримуючись такого харчування, за два дні ви сміливо позбудетеся, як мінімум, від одного кілограма зайвої ваги.

Ще одним варіантом розвантаження, яким ви можете скористатися, є той метод, при якому до буряках додається моркву. Її також слід відварити.

Приготуйте з цих овочів легкий салат, Натріть їх на тертці і додайте олії.

Саме такий салат і повинен скласти основний раціон на час дотримання монодієти.

У цей же період рекомендується ввести в меню морквяний сік у кількості 250-300 мл, можна вживати і сиру моркву в тертому вигляді з додаванням невеликої кількості сметани.

А от пити свіжо витиснутий буряковий сік слід обережно і в невеликих кількостях.

Справа в тому, що він містить у собі летючі з'єднання, які можуть викликати прискорене серцебиття, слабкість і розлад кишечника.

Такий сік не радять вживати при захворюваннях нирок, виразковому захворюванню шлунка та дванадцятипалої кишки.

Якщо ж ви все таки вирішили приймати буряковий сік, то після його приготування нехай він постоїмо в прохолодному місці протягом декількох годин.

Перед вживанням сік потрібно розвести деякою кількістю води або змішати в рівних кількостях з морквяним, яблучним, капустяним або гарбузовим соками, повідомляє Mobus.

Обговорити на форумі