друкувати


Робот - співробітник лондонського музею наук (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-04 10:06:49
Відвідувачам музею наук у Лондоні з'явилася чудова можливість познайомитися з новим і не зовсім звичайним співробітником. Робот Берті (BERTI), а це був саме він, розважає відвідувачів музей, граючи з ними у "камінь - ножиці - папір".

Ім'я Берті - це абревіатура, утворена скороченням слів Bristol Elumotion Robotic Torso 1. Робот пробуде в музеї недовго, але за той час, що він буде перебувати в музеї будь-який відвідувач може пограти з ним, для цього необхідно надіти спеціальну рукавичку з датчиками руху. Робот вміє розмовляти "комп'ютерним голосом" і володіє кількома жестами, правда словниковий запас андроїда невеликий і жести різноманітністю не відрізняються, повідомляє сайт Новости технологий.

Даному роботу близько двох років від роду, його розробниками є компанія Elumotion, побудувавши робота у співпраці з Брістольскою робототехнічною лабораторією робота. Творці сподіваються, що Берті допоможе їм створити штучний інтелект самого високого рівня.

Компанія працює над роботами-андроїдами, з якими можна буде легко спілкуватися. Такі роботи як Берті можуть бути корисними при створенні протезів для людей, що постраждали в автокатастрофі, а також при виконанні небезпечних для життя робіт, саперних або робіт на великій висоті.

Берті обійшовся творцям в 225 тисяч євро, і це якщо рахувати тільки вартість його деталей. А якщо врахувати час і зусилля, витрачені вченими, то робот стає практично безцінним.

Музей наук - це перший вихід Берті в світ, незважаючи на його дворічний вік.


Обговорити на форумі