друкувати


Фінансова криза: Як пережити раптове звільнення з роботи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-03 02:28:31
Надзвичайна витримка, оптимізм, спокій при самих складних обставинах - всі ті якості, які допоможуть пережити звільнення з роботи. Як же пережити цей період і не впасти у відчай? Експерти наводять п'ять основних способів подолати кризу в себе:

1) Не впадати у відчай. Якщо так склалося, що Вас звільнили з роботи, не впадайте відразу у відчай, зберіться з думками і думайте тільки про те, що це всього лише робота і на цьому життя не закінчується. Постарайтеся зберегти правильний настрій та ефективно використовувати всі свої таланти в подальшому, адже, крім цієї роботи є ще багато пропозицій. У цей момент у Вас з'являється можливість змінити не тільки роботу, але і сферу діяльності.

2)Можливість приділити собі трохи часу. Після того, як ви втратили роботу і були звільнені - не намагайтеся відразу ж шукати роботу, відпочиньте, приділіть свій час і увагу сім'ї, Вам необхідно поміркувати про те, чим ви будете займатися надалі. Однак відсиджувалися вдома на дивані не варто, так як Ви знову впадете в депресію. Знайдіть собі заняття по хаті, займіться своїм господарством, спробуйте чимось займатися і не опускати руки.

3)Сприятливий день тижня. Згадайте всі свої негативні і позитивні моменти з попередньої роботи, що Вас влаштовувало і навпаки, щоб Ви могли б змінити в новій роботі і не допустити старі помилки. Кращий спосіб знайти роботу - пошук в Інтернеті. В Україні зараз безліч сайтів з працевлаштування, де сотні вакансій поновляються щодня. Подивіться свій гороскоп, коли Вам краще відправляти своє резюме, який сприятливий день для Вас?

4)Правильне написання резюме. Один з найбільш важливих пунктів резюме - це Ваш досвід роботи. Пишіть тільки те, що ви вмієте робити, в чому Ви впевнені, будь-які розбіжності в резюме можуть зіпсувати Вам все. Якщо це разові проекти, опишіть їх докладно, вказуйте дату роботи та Вашу роль в цьому проекті. Ні в якому разі не завищуйте бажану заробітну плату. Оцінюйте ваші реальні можливості з адекватним розцінками, так як на вулиці фінансова криза.

5)Як пройти співбесіду

- ні в якому разі не запізнюйтесь на співбесіду;

- відповідайте адекватно, замість того, щоб відповідати, не подумавши;

- концентруйтеся завжди на бесіді;

- не напружуйтеся і спробуйте бути розкутими;

- дотримуйтесь дрес-коду.

Усім бажаю успіхів у пошуку роботи, якщо вже вам доводиться зараз переживати такі непрості часи.

Джерело: JOB.ukr.net
Обговорити на форумі