друкувати


До 2029 року машини досягнуть рівня людського інтелекту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-03 11:51:37
За словами відомого ученого Рея Курцвайля, штучний інтелект наділить роботів здатністю не тільки мислити, але і випробовувати людські емоції.

Учений виключає можливість "бунту машин". "По суті, наша цивілізація і сьогодні є машино-людською. Машини здійснюють сотні видів діяльності на рівні людини або навіть краще. Ми використовуємо їх, щоб примножити наші фізичні і розумові можливості. Наступним кроком стане безпосереднє злиття людини з машиною", - цитує слова вченого "ВВС".

Розвиток цивілізації піде по шляху злиття інтелекту людини і штучного інтелекту. Нові наукові відкриття дозволять імплантувати в мозок мікрочіпи, які не тільки значно підвищать розумові здібності, але і зможуть захищати організм.

Мікрочіпи дозволять людям запам'ятовувати необмежену кількість інформації, прораховувати варіанти із швидкістю комп'ютера і навіть спілкуватися з віртуальним світом через власну нервову систему.

Курцвайль разом з іншими видатними мислителями сучасності був вибраний Національною інженерною академією США для визначення головних науково-технічних проблем, що стоять перед людством в XXI столітті.

До роботи також були залучені творець пошукової системи Google Ларрі Пейдж і піонер досліджень генома людини Креґ Вентер. У список з 14 ключових завдань людства окрім "мозкової інженерії" входить освоєння енергії Сонця і термоядерного синтезу, розробка водневого двигуна, створення ефективних ліків від найбільш небезпечних хвороб, боротьба з глобальними змінами клімату і вирішення транспортних проблем мегаполісів.

Джерело: Bakililar.az
Переклад: Роман ТУРЯНСЬКИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі