друкувати


Прикарпаття: За півроку - дві авіакатастрофи, загинуло п’ятеро осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-01 10:48:38
Івано-Франківська транспортна прокуратура відповідно до своєї компетенції, проводить досудове слідство за кримінальними справами у сфері безпеки залізничного, авіаційного та трубопровідного транспорту.

Нагадаємо, що 3 серпня 2008 року близько 14.30 на злітно-посадочному майданчику авіаційного технічно-спортивного клубу "Явсон" на території сіл Смодна та Черганівка Косівського району при виконанні польоту потерпів катастрофу вертоліт марки ВО-105.

Загинули троє, серед них громадянин Австрії. Ще одна авіакатастрофа трапилася уже у січні цього року в районі села Горохолино Богородчанського району. В результаті аварії загинуло двоє громадян.

За фактом порушення правил польотів, що спричинили загибель людей, порушені кримінальні справи — ст. 276 ч. 3 КК України.

Вже проведено значну кількість експертиз і зараз тривають складні авіаційно-технічні експертизи, мета яких — встановлення причин та обставин катастроф для прийняття об’єктивного та обґрунтованого рішення.

Окрім того, у процесі розслідування ще одна кримінальна справа, порушена за фактом розриву стику колії на перегоні Ворохта-Вороненко Львівської залізниці, що створило небезпеку сходження поїзда. До кримінальної відповідальності притягують працівників одного із залізничних підприємств, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі