друкувати


Звідки течуть ріки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-31 01:14:23
У її жилах тече кров древніх полян, козацька бунтівлива кров; у його жилах — кров гуцульська. Наталія — з Київщини, Роман — із Косова. Обидвоє вчилися разом на художників. Обидвох об’єднав Львів.

Наталія та Роман Юсипчуки презентували виставку своїх малярських робіт на склі в Коломийському музеї Гуцульщини й Покуття. Це вже їхня шоста персональна виставка. Такий творчий тандем дає добрі результати.

Праукраїнська архаїка — мистецьке осмислення трипільської культури, писанкові орнаменти й розписи — ось тематика малярства подружжя. Техніка виконання дуже різна. Їхнє малярство має одну привабливу особливість: воно тішить око глядача з будь-яким естетичним смаком. Не доконче вміти відчитати символи й знаки, достатньо просто відчути гармонію кольорів і ліній, енергетику світіння, яке струменить з робіт.

На відкриття виставки приїхали шанувальники малярства й прихильники таланту подружжя Юсипчуків із Косова, з Березова, зійшлися коломийські художники. Було що оглянути, чого повчитись і чим наснажитись.

Автор: Мар’ян ЯРИЙ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі