друкувати


Чистимо шкіру масками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-31 01:00:24
Вугрі на обличчі настрою не додають, від них хочеться швидше позбутися. А допомогти в цьому можуть нескладні народні рецепти.

Щоб пом’якшити рогові пробки, треба двічі на місяць робити парові ванночки. У таз наливають гарячий відвар трав (м’яти, ромашки, липи, деревію), нахиляють над ним голову, закривши її махровим рушником, тримають над парою 10—15 хвилин. Перед такою ванною слід ретельно умитися, можна навіть протерти обличчя перекисом водню. Але застосовувати його вкрай обережно, з огляду на тип шкіри.

Добре допомагають і припарки з настоїв лікарських трав — шавлії, ромашки, польового хвоща, материнки. У гарячому настої змочують лляну чи бавовняну серветку, віджимають і накладають на обличчя. Міняють серветку в міру охолодження.

Після розпарювання на обличчя можна нанести очищувальну маску з білої чи голубої глини. Її розводять теплим відваром трав до густоти сметани, наносять на обличчя хвилин на 15, до висихання. Потім змивають теплою водою.

Щоб позбутися вугрів, обличчя можна змащувати настоєм листя алое. Листя алое зрізують із рослини, промивають і витримують 10 діб у темному холодному місці. Потім їх подрібнюють до загустіння, заливають холодним окропом (на 1 частину кашки — 5 частин води). Суміш настоюють протягом години, потім кип’ятять 2—3 хвилини й проціджують. Застосовують для протирання обличчя при жирній шкірі з вугровими висипаннями.

Трав’яні маски із звіробою, ромашки, мати-й-махучи з медом діють заспокійливо на подразнені ділянки шкіри навколо вугрів, а також очищають і звужують пори. Для маски треба взяти по столовій ложці сушені квіти, залити їх водою й прокип’ятити протягом 5—10 хвилин. Відвар проціджують, теплу трав’яну суміш змішують із чайною ложечкою меду, накладають на обличчя (вживши заходів для захисту очей) і накривають марлею. Через 20 хвилин обличчя вмивають спочатку теплою, а потім холодною водою. Проціджений відвар використовують як лосьон для щоденного протирання обличчя.

Ідеальним засобом для лікування вугрових висипань та гнійних захворювань є настоянка з пелюстків білої лілії. Вона підсушує шкіру й позбавляє плям. У пляшку кладуть свіжі пелюстки білої лілії заливають їх у пропорції 1:1 горілкою або розведеним спиртом і настоюють 14 днів. Виготовленою настоянкою протирають шкіру перед сном.

Автор: А.ГРАЖИНОВСЬКА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі