друкувати


Грітимемося в кредит?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-30 02:21:22
Івано-франківське "Теплокомуненерго" може залишитися без фінансування. На позачерговій сороковій сесії міськради депутати не прийняли рішення про надання підприємству кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 11,7 мільйонів євро під дев’ять відсотків річних.

Як кажуть противники кредитування, вони не голосували, тому що не бачили договору. Окрім того, не знають нічого про фінансовий стан підприємства, який, напевно, залишає бажати кращого. Отож затягати на шию міста кредитний зашморг ніхто не збирається.

Прихильники великого кредиту кажуть, що питання про фінансову допомогу вже не раз обговорювалося. А самі депутати просто не хотіли ознайомитися з текстом договору. Зрештою умови кредитування банк надає однакові для всіх країн, тому про якийсь зашморг годі говорити.

Голова міста Віктор Анушкевичус каже, що фінансову допомогу таки потрібно взяти, але й про "Теплокомуненерго" він не найкращої думки. За документами, які йому представила спеціально створена робоча група, стан підприємства виглядає жахливо. У зв’язку з цим мер зобов’язав керівників підприємств міста безперешкодно надавати депутатам міськради усю інформацію про їхні структури. "В разі відмови з вами буде окрема розмова", - пригрозив чиновник.

Голова незадоволений роботою депутатів, бо "цим неприйняттям ми поставили великий хрест на перспективі інвестицій у наше місто". Взявши гроші, можна буде модернізувати котельні та значно покращити надання послуг івано-франківцям. Сесія продовжить роботу у вівторок. Якщо рішення про кредитування не буде прийнято, то кредиту не буде. До речі, загальна сума заборгованості КП "Теплокумуненерго" складає 45,6 мільйонів доларів за спожитий газ.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі