друкувати


Вакарчук: Атестація ВНЗ має бути незалежно від МОН

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-30 11:43:10
Державна атестаційна комісія (ДАК), що здійснює атестацію навчальних закладів, повинна бути незалежною від Міністерства освіти і науки. Про це заявив голова відомства Іван Вакарчук.

На його думку, колишня схема функціонування Державної атестаційної комісії, що передбачала твердий контроль комісії з боку Міністерства, сприяла проявам корупції. "Раніше була створена замкнена система, коли начальник управління ліцензування, атестації і нострифікації МОН одночасно був керівником апарату ДАК, а заступник міністра - замісником голови ДАК і одночасно в Міністерстві - керівником згаданого начальника управління. Ми зруйнували цю, можна сказати, класичну корупційну схему", - відзначив І. Вакарчук.

На даний момент, за його словами, ДАК уже не настільки жорстко підлегла Міністерству, але Міністр однаково залишається її головою. При цьому він відзначив, що для виходу ДАК, а також Українського центру оцінювання якості освіти зі складу Міністерства освіти і науки необхідно прийняти відповідне урядове рішення. "Ці установи не повинні адміністративно підкорятися МОН, але обов'язково повинні бути під контролем як академічного співтовариства, так і громадськості", - переконаний Іван Вакарчук , повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі