друкувати


Поїзд в оренду - за три мільйони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-28 12:30:50
Львівська залізниця шукає можливості заробити. Залізничники переживають не найкращі часи: на підприємстві прокотилася хвиля скорочень… Але люди досі мають чотириденний робочий тиждень замість п’ятиденного. З початку року на залізниці відмінили премії.

На залізниці виникла ідея віддавати в оренду приміські поїзди. Про це повідомив головний інженер Львівської залізниці Володимир Кисельов. Винайняти поїзд можуть всі охочі. Наприклад, підприємці, які хотіли б зайнятися перевезеннями на залізниці. Оренда електрички за маршрутом Львів-Мостиська, за попередніми розрахунками обійдеться у три мільйони гривень на рік. Загалом ціна залежатиме від довжини маршруту. Приміські перевезення збиткові, - каже пан Кисельов. – Тому шукаємо додаткових джерел прибутку. Але наразі ніхто, крім журналістів, цим питанням не зацікавився. Якщо охочі з’являться, залізничники проведуть конкурс серед претендентів.

Заступник начальника служби приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці Олег Мізюнов каже, що клієнт може обрати будь-який маршрут. Наприклад, більшість працівників компанії “Світоч” доїжджають до Львова з Мостиськ. Підприємство могло б орендувати поїзд для своїх працівників. Провідників орендар зможе набирати своїх, а ось машиніста залізничники міняти не дозволять з огляду на безпеку пасажирів. А раптом якийсь аматор, який досі керував трамваєм захоче порулювати поїздом , повідомляє Високий замок.

Обговорити на форумі