друкувати


Влітку 2009 Яремче чекає на активних туристів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-28 11:45:57
Цього літа туристичні Карпати роблять ставку на активний відпочинок, в першу чергу - на велосипедах. Аби такий відпочинок був доступним та комфортним, навесні в Яремче крпітиме робота над ознакуванням велосипедних маршрутів, встановленням велостоянок та покращенням готелів. Про це стало відомо в Києві на 15-й ювілейній виставці UITT-2009.

На стенді яремчанців було представлено інформацію про проект "ВелоКраїна", розповсюджувалися роздаткові матеріали про найкращі заклади відпочинку краю та проводилася промоційна кампанія Інформаційного сайту Yaremche.org

Як повідомили у проекті "ВелоКраїна", до початку літа вже буде готова базова інфраструктура для прийому велосипедних туристів у трьох карпатських курортах Івано-Франківської області: Яремче, Микуличині та Ворохті. "Протягом літа до цих населених пунктів будуть поступово додаватися нові, розширюючи територію "ВелоКраїни". Це Верховина, Коломийщина та Косівщина. У 2010 році діяльність проекту перейде на сусідні Закарпатську та Чернівецьку області", - повідомив PR-менеджер проекту Володимир Закалюжний.

До інфраструктури, яку створюють яремчанці за підтримки Європейського Союзу, належать, у першу чергу, велосипедні маршрути різних категорій складності, проходження яких забере у велосипедистів від кількох годин до одного дня. До початку серозну розроблено 18 таких маршрутів – інформація про них вже зараз розповсюджується у вигляді карти. Також у населених пунктах Карпат розпочато монтаж сучасних та надійних велосипедних стоянок, які мають зробити перебування туристів максимально комфортним. Стоянки встановлюються біля крамниць, автостанцій, відділень банків, кафе та колиб, а також туристичних об'єктів – водоспадів, монастирів, сувенірних ринків.

"Ми активно працюємо з підприємцями, тому суттєво покращується також і комерційна інфраструктура для любителів активного літнього відпочинку", - відзначає Юрій Карпін, начальник відділу туризму та рекреації Яремче. За його даними, на початку весняного сезону 2009 року в краї працюватиме 5 пунктів прокату велосипедів, буде можливість скористатися послугами велоінструктора та гіда. Крім того, у співпраці з проектом "ВелоКраїна" проводиться робота зі створення додаткових зручностей в існуючих готелях та садибах: там облаштовуються приміщення для нічного зберігання велосипедів, велосипедні мийки та сушки для одягу. Очікується, що влітку на території туристичного краю Яремче буде мінімум 10 таких "biker-friendly" місць.

Туристичний відділ міськради Яремче відзначає, що великою "приманкою" для велосипедистів у 2009 року стане байк-парк "Буковель". Він вже на початку літа відкриє для усіх охочих свої велосипедні траси, спроектовані та побудовані за участі спеціалістів з Чехії та Канади. Велосипедисти зможуть, за зразком лижників, підніматися наверх на підйомниках, а спускатися по одній з трас, залежно від рівня своєї підготовки.

У Яремче впевпені, що українці вже "достигли" для того, аби проводити літній відпочинок не на переповнених заморських пляжах, а у рідних горах. Тут як ніде можна зміцнити своє тіло та дух, познайомитися з природою, культурою, традиціями власної країни.

Нагадаємо, минулого місяця проект "ВелоКраїна" вже був представлений на виставці в Києві. Цей проект втілюється молодіжною громадською організацією "Центр соціальних та ділових ініціатив" за фінансування Європейського Союзу, тривалість проекту - з серпня 2008 до серпня 2010 року.

Обговорити на форумі