друкувати


Прикарпаття: На одне робоче місце претендує до 70 чоловік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-26 05:35:28
В Україні на одне робоче місце претендує від 10 до 70 чоловік, заявляє міністр праці та соціальної політики Людмила ДЕНИСОВА. Критична ситуація склалася в Хмельницькій та Івано-Франківській областях - міністр.

Про це вона заявила в четвер у Києві, виступаючи на презентації пріоритетів напрямки діяльності міністерства у 2009 році, передає "Українська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з нашими даними, на 1 березня поточного року на одну вакансію претендує від 10 до 70 чоловік. Критична ситуація склалася в Хмельницькій та Івано-Франківській областях - тут на одну вакансію претендує від 55 до 72 чоловік", - відзначила ДЕНИСОВА.

Вона повідомила, що на 1 березня поточного року в Україні офіційно зареєстровано 906 тис. безробітних.

У той же час, за її словами, у два рази скоротилася кількість осіб, що перебувають у відпустках за свій рахунок.

Денисова також проінформувала, що в бюджеті Фонду соціального страхування передбачено 450 млн. грн. для виплат компенсації роботодавцям за витрати на перекваліфікацію працівників, які знаходяться під загрозою звільнення.

За її словами, надання даної суми зможе зберегти робочі місця для більш ніж 301 тис. чоловік.

Між тим, безробітні, які стоять на обліку в центрі зайнятості, але відмовилися від участі в оплачуваних громадських роботах безперервної тривалістю більше одного місяця, знімаються з обліку, якщо це відмова від другого речення підходящої роботи.

Це передбачено постановою Кабінету міністрів від 25 березня, яким внесені зміни до Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт.

Як повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики, прийнятий документ також врегулює питання про визначення місцевими органами влади видів громадських робіт, виходячи з потреб територіальної громади, регіону і необхідність сприяння їх соціальному розвитку , повідомляє Президент України-народне обговорювання.

Обговорити на форумі