друкувати


Глава МВФ: Криза може закінчитися війною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-26 02:57:01
Глобальна фінансова криза може призвести до соціальних хвилювань і навіть війни, попередив глава Міжнародного валютного фонду Домінік СТРОСС-КАН (на фото), а заходи, що здійснюються владою, на його думку, тільки наблизять сумні наслідки.

СТРОСС-КАН заявив, що мільярди вже закінчуються в світовій економіці і їй загрожує крах, якщо не буде проведена масова реформа фінансового сектора.

На засіданні Ради Міжнародної організації праці, СТРОСС-КАН попередив, що глобальна економічна криза, є загрозою для мільйонів людей, яким доведеться жити в убогості.

"Ви можете створити стільки стимулів, скільки хочете", - застеріг глава МВФ від бюджетного стимулювання економіки, до чого, наприклад, закликає британський прем'єр Гордон Браун, за словами СТРОСС-КАНА, ці кошти просто "розплавляться як сніг на сонці".

СТРОС-КАН додав, що положення в світі складається гостре, а високий рівень безробіття призведе в багатьох країнах до хвилювань населення і "деяких загроз для демократії, а в деяких випадках зрештою і до війни" , повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі