друкувати


Робот HRP-4C - модель на подіумі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-26 02:09:47
З дня на день роботи стають дедалі привабливішими, візуально вони мало відрізняються від своїх творців, і вже практично нічим не нагадують своїх примітивних попередників.

Вчені з японського університету the National Institute of Advanced Industrial Science (AIST) поставили собі завдання - зовнішній вигляд робота, і створили HRP-4C. Новинка виглядає як симпатична жінка 19-29 років, важить вона 43 кг, ріст її складає 158 см. Усе це не просто так, адже розробники позиціонують HRP-4C як робота, здатного працювати моделлю на показах одягу. Недарма вона буде представлена на показі мод в Токіо. Творці подбали і про таку функцію робота, як вміння балансувати на високих каблуках.

При всій своїй миловидності робот ще і технічно досконалий. 30 моторів по всьому тілу дозволяє HRP-4C вільно рухатися. Ще вісім двигунів розташовані на обличчі. Завдяки цьому робот може імітувати міміку людини. Японські вчені вважали роздратування і подив основними "модельними" емоціями, і наділили ними своє дітище. А для того, щоб робот міг взаємодіяти з людиною, він оснащений функцією розпізнавання мови.

Можливо, на батьківщині робот буде мати успіх, хоча й там вона вже піддалася критиці з-за свого поганого, за модельним мірками, невисокого росту, і нічим не примітної фігури.

І хоча в продаж модель ще не надійшла, але вже відомо, що 200 000 $ це ціна, оголошена за красуню.



Джерело: Новости технологий
Переклад: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі