друкувати


Литвин пропонує залишати 70% коштів від податків у місцевих бюджетах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 06:03:04
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлюється за кардинальну зміну системи формування місцевих і центрального бюджетів у новій редакції Бюджетного кодексу.

Спілкуючись із журналістами під час перебування у місті Кривий Ріг, В.Литвин зазначив, що підготовка нової редакції Бюджетного кодексу перебуває на завершальній стадії. На його думку, у цьому документі, серед іншого, має бути кардинально змінено систему формування місцевих і центрального бюджетів, зокрема - чітко визначено, який відсоток коштів від податків і зборів залишається на місцях, а який треба спрямовувати до центрального бюджету. За словами В.Литвина, це співвідношення має становити відповідно 70% на 30% або 60% на 40%. "Це має стати предметом для обговорення", - зазначив він.

В.Литвин також наголосив на важливості зміни бюджетної політики щодо регіонів, які несуть величезне екологічне навантаження.

У цьому контексті Голова Верховної Ради України назвав неприпустимою ситуацію, яка склалася з екологічним збором. За його словами, тільки 10% відповідних коштів залишаються на місцях, а решту спрямовують на загальнонаціональні екологічні програми. Зараз, зазначив В.Литвин, ситуацію буде змінено, і на місцях буде залишатися до 90% коштів від надходжень цього збору, які скеровуватимуться на розв`язання місцевих екологічних проблем.

Джерело: zaxid.net
Обговорити на форумі