друкувати


Повені більше не допустимо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 02:09:18
На Прикарпатті створено центр швидкого реагування оперативно-рятувальної служби, який буде обслуговувати Західний регіон України: Івано-Франківщину, Хмельниччину, Буковину, Тернопілля та Львівщину. Центр має бути остаточно сформовано до кінця року, і першу партію рятувальної техніки вже завезли.

Липнева повінь засвідчила, що центри швидкого реагування в Україні — це необхідність. Адже якщо за стихією пильнуватимуть підготовані люди, оснащені потужною сучасною технікою, можна буде не лише ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій, а й попереджати їх. Згідно указу Президента України, рішеня РНБО і Кабінету міністрів перший такий центр створили на Прикарпатті, яке найбільше постраждало від стихії влітку. Допоможуть в роботі півтисячі одиниць спеціальної техніки. Першу партію обладнання рятувальники вже отримали.

"Ця техніка закуплена за рахунок Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, — розповідає Сергій Хамчук, начальник центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби. — Це тільки перша колона техніки, протягом місяця ми повинні отримати ще 18 одиниць техніки та плавзасобів для виконання завдань".

Обновки вручали в урочистій обстановці. З нагоди відкриття чимало офіцерів служби цивільного захисту отримали чергові військові звання. Зараз у центрі швидкого реагування працює сто осіб, але вже до кінця року тут налічуватиметься значно більше військовослужбовців.

За словами керівника області Миколи Палійчука, тут планують створити тисячу робочих місць. Що найважливіше, найматимуть, очевидно, місцевих мешканців. Вони повинні проживати недалеко Калуша та Івано-Франківська.

Усі працівники центру швидкого реагування пройдуть первинну підготовку на навчальному пункті в Івано-Франківську, а пізніше — у навчальних закладах Міністерства з питань надзвичайних ситуацій згідно своїх спеціальностей. Загалом в Україні планують створити сім таких центрів.

Джерело: прес-служба Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі