друкувати


Поборемося за здорових учнів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 01:50:54
На Прикарпатті визначили найкращі навчальні заклади, які вибороли перемогу в конкурсі "Школа сприяння здоров’ю".

Не таємниця, що наші діти зараз доволі хворобливі. Причин цього достатньо: нераціональне харчування, постійні стреси батьків, пов’язані з економічною нестабільністю, а відповідно з цим несприятливе середовище для дитини вдома, забруднене навколишнє середовище, малорухливість і т ін. Більшість часу дитина таки проводить в школі. Отож потрібно створити там належне середовище, аби оберігати та покращувати здоров’я майбутнього нації.

Для цього Міністерство науки і освіти проводить відповідний конкурс серед навчальних закладів. Нещодавно на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся підсумковий етап обласного змагання. За словами Оксани Євчук, викладача кафедри теорії і методики навчання інституту, від кожного району на обласний рівень вийшли по одному або подекуди по два навчальні заклади.

Найкращими серед шкіл області стали Гвіздецька ЗОШ Коломийського та Підвербцівська школа І-ІІ ступенів Тлумацького районів. Журі особливо відзначило інтегровані уроки з української мови та математики, під час яких вчителі у навчальній та ігровій формі звертали увагу дітей на здоровий спосіб життя, профілактику шкідливих звичок.

Окрім того відзначені були ворохтянський та п’ядицький навчальні заклади. Педагоги були нагороджені грамотами та подарунками, які стануть у пригоді учням. Це скакалки, м’ячі, тренажери. У квітні педагоги з Гвіздця та Підвербців представлятимуть Івано-Франківщину на всеукраїнському рівні.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі