друкувати


Поляки будуть брати приклад з Донбас Арени

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 12:15:03
Сьогодні в Донецьк прибули представники компанії PL.2012, державної організації Польщі, яка займається підготовкою до Євро стадіонів та інфраструктури міст, в яких пройде чемпіонат Європи.

Крім того, у делегацію також увійшли менеджери стадіонів, що споруджуються у Познані, Гданську та Варшаві. Головною метою їхнього візиту стала Донбас Арена. Партнери України щодо проведення європейського чемпіонату взяли донецький стадіон за зразок і приїхали переймати досвід, повідомляє football.ua.

Про Донбас Арену в Польщі чули. Більш того, на нових стадіонах будуть використані технології подібні до донецького діаманта. Тому знайомство гостей з нашим стадіоном почалося з екскурсії по стадіону. Арена справила незабутнє враження! Гості відвідали корпоративні ложі, лаунж-бар, пройшлися по чаші стадіону, заглянули в контрол-рум. Цікавилися особливостями парку навколо стадіону, розташуванням місць для вболівальників з обмеженими можливостями, безпекою всередині стадіону та поза ним, а також телекомунікаціями, планами евакуації та іншим.

Потім настав час безпосереднього обміну інформацією. Зокрема, поляки мають намір аналогічним чином організувати у себе інфраструктуру, системи контролю та розповсюдження квитків, безпеки, охорони та відеоспостереження, а також подібним чином налагодити харчування та організацію руху під час матчів. Окремим пунктом у польської делегації позначено ретельне вивчення принципів співпраці оператора Донбас Арени з локальними та державними органами при проектуванні і будівництві стадіону, а також при підготовці до Євро-2012. Гості запевняють, що в Донецьку все це організовано на гідному рівні.

"Перш за все, нам цікавий ваш досвід підготовки стадіону до Євро. Важливо, що ви зараз знаходитесь на завершальному етапі будівництва об'єкта, а ми вивчаємо всі самі передові досягнення. Мої колеги відзначили ваші рішення в області IT-технологій, питання безпеки, а також організації роботи турнікетів і сегрегації уболівальників. Не менш важливо й те, як ви збираєтеся експлуатувати стадіон після 2012 року. Так що ми знайшли друзів, і сподіваюся, що в подальшому нам буде простіше підготувати чемпіонат на більш високому рівні ", - розповів Андрій Назаренко, асистент в колективі PL.2012 з питань інвестиційних проектів.

Обговорити на форумі