друкувати


Відтепер кожен охочий може орендувати приміський потяг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-25 11:29:31
Відтепер кожен охочий може позичити приміський потяг. Таке рішення прийняли львівські залізничники.

— За 2008 рік ми понесли великі збитки від експлуатаційних витрат — плати за електроенергію, пальне. Сума збитків становить 343 мільйони гривень, — розповідає заступник начальника служби приміських пасажирських перевезень Львівської залізниці Олег Мізюнов, 52 роки. — Тому й вирішили давати в оренду поїзди.

На Львівській залізниці вважають, що орендарями електричок і дизель-потягів можуть стати обласні держадміністрації, органи місцевого самоврядування, організації та підприємства.

— На сьогоднішній день ще не було звернень, — веде далі Мізюнов. — Мене часто запитують, яка вартість оренди поїзда? Зараз важко відповісти. Сідаєте в автобус: до Золочева — одна ціна, до Тернополя — інша. Так і тут. Усе залежить від маршруту, від експлуатаційних витрат. Можливий навіть варіант, коли орендатор захоче поставити своїх провідників. Також є різниця, орендують електропоїзд чи дизель. На останній затрати значно більші.

Львівська залізниця володіє 321 поїздом, охоплює сім областей Західної України: Рівненську, Волинську, Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Тернопільську.

Автор: Юлія ЛІПІЧ, Газета.ua
Обговорити на форумі