друкувати


Смерть за комп’ютером

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 05:31:39
У понеділок, 16 березня, рівнянин Михайло МОСНИЦЬКИЙ після уроків прийшов додому. Пообідав і сів за комп’ютер. Через годину з роботи повернулися його батьки.

— Двері були зачинені. Замок закривається так, що тільки з середини можна відкрити. Телефон сина не відповідав. Я не могла знайти собі місця. Ми живемо в панельному будинку на сьомому поверсі. Чоловік пішов до сусідів і через балкони заліз у квартиру. Сокирою розрубав пластикові вікна, — згадує матір школяра Тетяна МОСНИЦЬКА.

Коли зайшли до кімнати, 16-річний син нерухомо напівлежав у кріслі за комп’ютерним столом.

Судмедексперти встановили: він задихнувся. У дихальних шляхах знайшли залишки їжі.

Батьки кажуть, в дитинстві в Михайла були напади епілепсії. Його возили до знахарки в Росію, й хвороба відпустила. Але припускають, що син помер саме через це.

—Під час епілептичного нападу людина непритомніє й корчиться. У багатьох випадках без сторонньої допомоги помирає. Це може статися із тисячі причин: страх, переляк, емоційне збудження, — пояснює Ірина ГОЛОСИНЮК, невропатолог Рівненської міської поліклініки N2. — Перенапруга зору, якщо довго працювати за комп’ютером, або невидимі для ока коливання зображення на моніторі також можуть викликати напад епілепсії.

Михайло МОСНИЦЬКИЙ навчався у 10-Б класі школи N25, що в спальному районі Рівного. Цікавився комп’ютерами та спортом. Найліпше йому давалися математика та фізика.

—Товаришував із ним шість років. Разом ходили на заняття до тренажерного залу, грали у баскетбол. Він раніше займався плаванням. Був сильним і добрим хлопцем, — говорить однокласник Мосницького Павло ТРОФІМЧУК, який сидів із ним за однією партою.

—Останнім із Михайлом розмовляв його однокласник Андрій ОВЕРЧУК. Він живе у сусідньому будинку. Хлопці разом поверталися зі школи. Домовилися, що Михайло скине йому по Інтернету комп’ютерну програму. О 15.15 Андрій бачив товариша у мережі, а потім МОСНИЦЬКИЙ пропав. Сусіди розповідають, що саме о тій порі, коли хлопець помер, у будинку вимкнули світло.

—Учителі не мали зауважень до Михайла — він був хорошим учнем. На здоров’я не скаржився. Виступав на шкільних спортивних змаганнях. У день смерті отримав 10 балів із математики, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі