друкувати


Євро-2012: Опозиція критикує міністра спорту Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 03:17:09
Міністр спорту Польщі Мірослав Джевєцький зняв з себе відповідальність за проект Євро-2012 і не панує над підготовкою до чемпіонату, - вважає колишня голова спортивного відомства Ельжбєта Якубяк.

Польсько-український Чемпіонат Європи з футболу - це, за словами політика від опозиційної партії Право і Справедливість, не лише спортивний проект, а передусім великий національний план модернізації країни та шанс на промоцію Польщі в Європі, повідомляє Польське радіо.

На думку Ельжбєти Якубяк, нинішній міністр не має також інформаційної стратегії по відношенню до суспільства: "Міністр має займатися великими справами, готувати Польщу до Євро-2012, і не говорити, що за майбутній чемпіонат відповідає УЄФА, що УЄФА нас оцінює... Я б хотіла повірити, що все йде добре, але не можу цього зробити. Наприклад, вчора в телеефірі я запитала міністра, як буде відбуватися фінансування будівництва стадіонів, а Мірослав Джевєцький показує мені документи річної давнини та говорить: "Так, як планувалося".

Багато сумнівів викликає також справа завершеного вже майже рік тому тендеру на загосподарювання території навколо Національного Стадіону столиці, - вважає Е.Якубяк: "Виникають питання. Чи хтось працює над цим проектом? Де замовлені ці проекти? Міністр спорту говорить, що стадіон буде готовий вчасно. Тоді я запитую: "На скільки відсотків він буде готовий?" Адже Мірослав Джевєцький заявляв, що буде закінчено лише спортивну частину. Але Національний Стадіон – це величезний об’єкт, поєднаний також з неспортивною інфраструктурою. Арена в майбутньому має сама на себе заробляти. Хто буде керувати цим стадіоном?"

Депутат від опозиції вважає, що міністр спорту Мірослав Джевєцький повинен також остаточно з'ясувати, в яких містах відбудуться матчі фінальної частини Євро 2012.

Обговорити на форумі