друкувати


Маленькі господарочки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 11:57:58
Кажуть: чоловік — голова сім’ї. Але ж три кути в хаті тримає жінка. Так, саме від неї, берегині роду і його продовжувачем залежать лад і спокій, затишок і порядок у домі. Учитися господарювати треба змалечку. Звичайно, найвищою школою життя є мамина наука. Не менш важливу роль у трудовому вихованні відіграє і школа.

Нещодавно в Ковалівській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений конкурс "Маленькі господарочки". Його учасницями стали найменші випускниці цього року — четвертокласниці. Завдання для дівчаток мали кулінарний напрямок: почистити картоплю, перебрати крупи, приготувати канапку, зліпити вареник і т.п. Враховувались не тільки смакові якості завдання, але і його естетично-художнє оформлення.

Маленькі конкурсантки проявили всю свою майстерність і вміння. Вимогливе журі у складі директора школи Марії ФЕРЧУК, завуча Тетяни ТОМЕНКО і педагога-організатора Віти КОЗАЧЕВСЬКОЇ визнало переможцями аж трьох господарочок: Анничку ЧУКУР, Юлю ЮРКЕВИЧ і Софійку БЛОНСЬКУ, хоча великої похвали заслужили всі учасниці. Крім конкурсних завдань вони ще співали, читали вірші, відгадували загадки, мали спеціальні костюми.

Це було справжнє свято праці і відпочинку, яке ще більше здружило дітей, показало що тільки в праці, чесній, наполегливій, міць і сила кожної родини.

Автор: Марія БОЄЧКО, з Ковалівки
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі