друкувати


Запобігти. Врятувати. Допомогти: Акція МНС в Кривотулах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 11:16:17
Заходи, що їх у рамках громадської акції "Запобігти.Врятувати.Допомогти" для школярів Новокривотульської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Тисменицького району провели днями місцеві рятувальники, мали на меті в черговий раз, звернути увагу дітей на проблему безпеки власного життя.

Під час зустрічі школярі дізналися багато цікавого про діяльність служби 101, взяли участь у тематичних конкурсах та вікторинах. Свято рятувальники розпочали, ознайомивши дітей із діяльністю служби порятунку 101, розповіли їм також і про ті види небезпек природного та техногенного характеру, які є в сучасному світі. Фахівці МНС звернули особливу увагу дітей на дотримання правил безпечної поведінки де б вони не були – в школі, вдома, чи на прогулянці. Також із захопленням спостерігали учасники заходу і за тим, як працівники МНС демонстрували засоби пожежогасіння та оснащення, за допомогою якого їм доводиться ліквідовувати різного роду надзвичайні ситуації.

Активними учасниками районного свята, як завжди, були діти. Вони з задоволенням відповідали на усі запитання, що стосуються безпечної життєдіяльності людини, роботи рятувальників та пояснювали, як вони будуть діяти, коли все ж таки сталося лихо і у кого проситимуть допомоги. Не менш цікавим, на думку школярів, став конкурс на швидкість одягання бойового одягу рятувальника. Гучними оплесками дітвора вболівала за кожного учасника, і вже традиційно переможцями в одяганні спорядження рятувальників стали дівчата. В ході зустрічі, працівники МНС для дітей провели тематичну вікторину. За кожну правильну відповідь на запитання з правил безпеки життєдіяльності кожен учасник отримував символічну "еменеску". Максимальна кількість еменесок гарантувала подарунок від рятувальників.

Перед учасниками заходу з літературно-музичним дійством "Хай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває" виступила шкільна команда дружин юних рятувальників-пожежних. Необхідність проведення таких заходів відзначають і педагоги. На жаль, усе хороше має здатність швидко закінчуватись. Добігло свого кінця і це свято. Проте кожен із дітлахів пам’ятатиме про зустріч з рятувальниками ще довго

Як зазначає директор Новокривотульської школи Іван КУШНІР, питанню навчання дітей безпечній поведінці приділяється велика увага, адже здоров’я та життя – це найцінніший скарб кожної людини.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в області
Обговорити на форумі