друкувати


Перевірте, чи ваш штраф – не фальшивка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-23 02:31:20
Із 1 січня цього року на Коломийщині затримано 79 водіїв, які керували транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. З порушників Правил дорожнього руху стягнено штрафів на суму понад 460 тисяч гривень. Але, як розповідають водії, не всі штрафи, які надходять, справжні. Тож навіть тут треба бути пильним.

У зв’язку з нововведеннями у розмірах штрафів за порушення Правил дорожнього руху, з’явились спритники, які одразу зметикували, що на цьому можна добряче заробити. Тож коли вам надійде поштою постанова з квитанцією про сплату штрафу за порушення на дорозі і навіть з фотографією вашого авто – не поспішайте до ощадкаси.

Цілком ймовірно, що вас, тобто, ваше авто, узяли на гачок шахраї з конкретним наміром – поживитися за ваш рахунок. Оскільки працівникам ДАІ дозволено фіксувати моменти порушень правил дорожнього руху на фото- чи відеокамеру, а постанову про притягнення до адміністративної відповідальності надсилати поштою, то знайшлися охочі заробити на цьому. Оформляючи фальшиві документи і фото докази, спритники чекають на кошти, які сумлінні водії переказують на вказані у квитанціях рахунки.

Переважно у фальшивих постановах "штрафують" за перевищення швидкості. Робиться це дуже просто: фотографують авто з чітко видним номерним знаком. Усе решта – справа техніки. З допомогою комп’ютера на знімок накладається уся необхідна для переконливості інформація. Щоб не стати жертвою шахраїв, варто уточнювати отриману інформацію в автоінспекції. Треба також звірити реквізити банку, вказані у отриманій квитанції, з офіційними.

Ну, і знадобиться також елементарне знання того, де у Коломиї розташовані камери спостереження за дорожнім рухом. Подаємо зображення камер на перехресті вулиць Хмельницького і Петлюри, біля сьомої школи, на кільці у Шепарівцях. Ведеться спостереження також на трасі до Чернівців, у районі села Матеєвці, та на кількох інших ділянках. Тож якщо вам надійде фото вашого авто десь із вулиці Леонтовича, то варіантів є два: або вас зафіксувала мобільна група ДАІ, або вас просто дурять. Якщо ж ви переконані в тому, що навіть у сні не бували на тій вулиці, то варіант залишається один…



Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі