друкувати


"Енергетичні" шведи на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-18 01:44:22
Днями на Івано-Франківщину прибули представники кількох шведських компаній, які займаються впровадженням енергоефективних технологій. Представники цих підприємств зустрілися з керівниками окремих управлінь облдержадміністрації, бізнесменами, зацікавленими у реалізації енергоощадних проектів.

Гості представили прикарпатцям практику та можливості застосування сучасного енергозберігаючого обладнання, ознайомили присутніх з новітніми енергоефективними технологіями, які використовуються у Швеції, здійснили презентацію реалізованого в Україні проекту з реконструкції системи теплопостачання міського житлового мікрорайону.

На зустрічі було акцентовано увагу на актуальності впровадження енергоефективних проектів в житлово-комунальному господарстві. Підкреслено вищу економічну ефективність сучасних систем централізованого теплопостачання порівняно з індивідуальним опаленням. Особливу увагу звернено на високу рентабельність представлених технологій, а також на те, що вони забезпечують дотримання жорстких вимог європейських екологічних стандартів. Програмою візиту представників шведських компаній передбачено також відвідування підприємств та об’єктів комунального господарства обласного центру з метою вивчення можливостей налагодження взаємовигідної співпраці.

Джерело: Прес-служба ОДА
Обговорити на форумі