друкувати


Прикарпатці оцінювали діяльність податківців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 02:26:47
Взаємостосунки платників податків та податківців на Прикарпатті розвиваються в умовах партнерства та злагодженої співпраці. Це засвідчують результати опитування, проведеного податківцями в 1 кварталі цього року. Зокрема діяльність органів податкової служби щодо налагодження партнерських відносин з платниками податків понад 60 відс. оцінили як "добру" та майже 28 відс. як "дуже добру", ще 10% опитаних вважають її задовільною.

Що ж до професійного рівня податківців та виконання ними службових обов’язків, то 97% опитаних платників податків вважають, що працівники податкової служби області виконують їх на "добре" та "відмінно".

Високо оцінили респонденти і роботу служби щодо розгляду звернень громадян. Більшість опитаних (84%) відповіли, що їхні запити розглядалися своєчасно та якісно. Решту опитаних зазначили, що не зверталися до податкової служби.

Цікавими були відповіді респондентів на запитання про чинники, які негативно впливають на авторитет податкової служби. 36% вважають, що це нестабільність та недосконалість податкового законодавства, ще 17,5% назвали відсутність Податкового кодексу, а 15% переконані, що це часті зміни в законодавстві. Незначна кількість платників податків серед негативних чинників зазначили неоднозначне тлумачення законодавчих вимог (6%) та важку і заплутану податкова звітність (7%). Окрім зазначених негативів мають місце ще й такі, як розбіжність із законодавчими актами інших установ, значні штрафні санкції тощо. Однак жоден з респондентів не назвав серед цих чинників бюрократизм чи корупцію. А це вкотре засвідчує, що платники податків Прикарпаття бачать в податківцях своїх партнерів.

Загалом в опитуванні з початку року взяли участь 1038 респондентів.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області
Обговорити на форумі