друкувати


Коломийська РДА: У форматі відкритості і співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 12:59:34
З метою поліпшення координаційної роботи місцевих органів влади, підвищення їх ефективності, надання їм консультативної та методичної допомоги значна увага в районі приділяється навчанню кадрів. Згідно з затвердженою тематикою щомісячно організовуються і проводяться навчання начальників відділів і управлінь РДА, посадових осіб місцевого самоврядування. Практикуються спільні навчання у вигляді діалогу.

Так, 4 лютого відбувся семінар секретарів та землевпорядників з питань дотримання вимог чинного законодавства в роботі сільських, селищних рад. 12 лютого проводився семінар-нарада з участю сільських, селищних голів, начальників відділів і управлінь райдержадміністрації та районної ради, керівників будівельних та проектних організацій, на якому роз’яснювали Постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів", виступили Василь РУДНИЦЬКИЙ — перший заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області, Володимир КОБИЛЯНСЬКИЙ — заступник начальника цієї ж інспекції. 24 лютого відбувся семінар-нарада, на якій керівники відділів і управлінь РДА, районних служб, організацій відповідали на запитання сільських, селищних голів, що виникають в процесі їх роботи. 5 березня відбулася конференція з підведення підсумків роботи громадських формувань по охороні громадського порядку за 2008 рік з участю сільськи, селищних голів, командирів громадських формувань з охорони громадського порядку, дільничних інспекторів.

У районі продовжується практика проведення стажування виїзних семінарів-практикумів з головами та секретарями на базі сільських, селищних рад. Такі ділові зустрічі відбулись в сільських радах: Королівській, Виноградській, Верхньовербізькій, Черемхівській, Турківській, Остапківській під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Михайла Беркещука, який особливу увагу акцентував на підвищення рівня виконавської дисципліни в роботі з документами, вжитті невідкладних заходів щодо своєчасного і якісного їх виконання та недопущення формалізму, необґрунтованих чи неповних відповідей при розгляді звернень громадян.

У роботі брали участь начальники та працівники відділів РДА та районної ради, відділу РАЦСу, управління Держкомзему у Коломийському районі. Під час теоретичної частини аналізувалась робота виконкомів щодо здійснення ними делегованих повноважень органів виконавчої влади, дотримання чинного законодавства при прийнятті рішень виконкомів та сесій сільських, селищних рад, планування роботи, дотримання вимог чинного законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, дотримання Інструкції з діловодства, затвердженої розпорядженням голови райдержадміністрації від 31.12.2008 року №738, контролю за виконанням документів вищих органів влади та власних рішень, підготовки документів для здачі в архів на постійне зберігання, затвердження номенклатури справ на 2009 рік та закриття номенклатури за 2008 рік, дотримання вимог Закону України "Про звернення громадян", Указу Президента України від 7лютого 2008 року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" та Інструкції з діловодства при розгляді звернень громадян, Сімейного кодексу України та реєстрації актів цивільного стану, особливості прийняття рішень з питань надання у власність (користування) земельних ділянок у межах населеного пункту.

Метою проведення цих стажувань — виїзних семінарів-практикумів є теоретичне та практичне ознайомлення з досвідом і практикою діяльності виконкомів місцевих рад, формами і методами роботи, про що ділилися думками сільські голови Василь ПНЬОВСЬКИЙ, Галина ЛУЦІВ, Віктор АНДРІЙЧУК, Микола БАРАСЮК, Василь ОЛІГРАДСЬКИЙ, Володимир ФИЛИПЧУК та секретарі сільських рад Ольга КУНИЧАК, Ганна ГУК, Наталія АНДРУШКО, Ярослава САВЧУК, Любов ЧЕРВІНСЬКА, Мирослава МИКИТЕЄК.

Під час зустрічі в Турківській сільській раді учасники ознайомились з роботою закладів бюджетних установ. Про роботу Турківської ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла директор школи, депутат районної ради Світлана ВИХРИСТЮК, дитячого дошкільного закладу — завідувачка Світлана КУРКО, басейну — завідувач Ігор КОБАЦЬКИЙ, кімнати урочистих подій — директор Будинку культури Мирослава БОТУК.

Наступні виїзні семінари-практикуми відбудуться на базі Остапківської, Рунґурської, Сідлищенської сільських рад.

Автор: Ніна ГУМЕНЮК, заступник керівника апарату, начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату Коломийської РДА
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі