друкувати


Звідки взялися борги за газ?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 12:34:35
Я справно сплачую за використаний газ. І тут, як сніг на голову, отримую повідомлення, що в мене борг 700 грн. У газконторі роз’яснили, що за використані більш як 2500 м куб. ідуть якісь перерахунки. І так за поточний місяць я сплачую по 300 грн. + 700 грн. боргу. І якщо за два тижні не заплачу 1000 грн., то відріжуть газ. А для мене це немала сума, як і для багатьох інших.

Що це за постанова і чому ніхто не попередив споживачів? Знаючи про це, ми були б хоч застраховані від несподіванки. І чи мушу я сплатити цей борг? Марія ГАЄВА з Нижнього Вербіжа.

— Річ у тому, що ще 19 грудня 2006 року, — пояснює Руслан ЮРІЙЧУК, перший заступник начальника Коломийського управління з експлуатації газового господарства, — відповідною постановою для населення введена категорійна оплата за використаний газ, тобто, якщо, наприклад, людина за рік спожила до 2,5 тис. кубометрів газу, вона платить меншу ціну за кубометр, якщо більше — відповідно більшу. Тією ж постановою зобов’язано газопостачальні компанії на 1 січня кожного року робити підрахунки спожитого абонентами газу за попередній рік і, в разі необхідності, — відповідні перерахунки.

Вочевидь, пані ГАЄВА спожила за минулий рік більше газу, ніж 2500 кубометрів, тому й повинна доплатити 700 грн. Мушу зазначити, що таких абонентів у нас приблизно 5 тисяч, але разом з тим десь удвічі більше й тих, кому за перерахунками оплату зменшено.

Що ж стосується оплати боргу, то я би радив пані ГАЄВІЙ прийти в абонентський відділ і написати заяву-зобов’язання, яка дає можливість споживачу оплатити борг протягом трьох місяців.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі