друкувати


Верховна Рада чи Верховний балаган?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 10:24:21
Коли читаєш, дивишся, слухаєш, то хочеш чи не хочеш — починаєш думати, коли нарешті у депутатів закінчаться "продовжені" канікули і вони почнуть працювати, а точніше — відробляти зарплату.

Вичитуєш, що десь через два тижні почнеться сесія. Нарешті, депутати, перевтомлені своїми відпусками, з’являться в сесійній залі. Недовга суматоха — і депутати прямують до трибуни. Гору коло трибуни беруть регіонами, але не відстають від них і БЮТівці. Таким чином, трибуна заблокована. Тут один депутат став у стійку боксера і чекає нападу, готовий відбити атаку. Тим часом інший депутат лупить його кулаком по шиї, тому вискакує з носа булька, він клацає зубами, кусає свій язик і виходить з "поля бою". Інші після такої події рахують ґудзики на блюзках та сорочках. У цей час у залі жінки пищать, як мідиці, несвоїми голосами. Комуністи сидять спокійно: одні читають газети, шукають новин, котрі вони самі творять, інші дрімають від перевтоми, ще інші думають, які пільги ще собі придумати, щоб покращити життя під час кризи.

А ми? Ми привикли до кризи, бо ніколи без неї й не жили. Згадаймо солом’янки, дерев’янки (взуття), домоткану одежу. В часи "розвинутого" соціалізму їли хліб гороховий. Тоді ніхто не питав нікого, де ти купив, а питав: де ти "дістав". Слово "купив" десь зникло, а дістати хтось міг, а хтось — не дуже. Питали, де дістав банку майонезу чи банку зеленого горошку і все інше.

Таку потасовку можна було побачити після війни на торговиці у Коломиї, де господарі, котрі привезли свій товар, утихомирювали злодіїв. Зате депутати кричать в один голос: "Ми за народ!" Цілком справедливо: "слуги" прикриваються народом, а тим часом вирішують власні "серйозніші" справи. Переплутали місцями...

А тим часом ДОБКІН не може собі ради дати, репетує, щоб забрати пам’ятник УПА в Івано-Франківськ, бо у Харкові населенням він не сприймається. І одночасно вихваляється, як він ходив на полювання у заповідних із КУШНАРЬОВИМ. Але, як видимо, природа сама себе боронить як лише може.

Автор: Денис ШВИДКИЙ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі