друкувати


Apple: Подвійні стандарти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-16 05:04:44
Apple досить широко розрекламувала себе як непримиренного борця з системами захисту цифрової музики: вона повинна звучати на будь-яких пристроях, незалежно від їх виробника. Однак ось іронія - коли мова заходить про власні продукти компанії, то цей аргумент вже не проходить і тут використання систем захисту тільки вітається. Розплачуватися ж доводиться рядовим покупцям. Яскравий приклад тому нові плеєри iPod shuffle.

Рішення компанії перенести управління плеєром на навушники вже широко обговорювалося в середовищі Мак-користувачів, так як робить неможливим використання разом з ним вже наявних навушників, які, крім усього іншого, часто пропонують більш високу якість звуку , повідомляє Mobus .

Однак більш того, як з'ясували у виданні iLounge.com, у новому iPod shuffle використовується спеціальний чіп ідентифікації, що на апаратному рівні заблокує роботу навушників ... якщо їх виробник не зацікавився оформленням ліцензії Apple. Ви розумієте, куди хилить Apple?

Це, кажучи іншими словами, сценарій нічного кошмару для шанувальників Ipod: ми вступаємо в світ, у якому Apple контролює і має свою частку в кожному шматочку від покупки плеєра, починаючи від навушників і закінчуючи зарядними пристроями, ставлячи їх ціни і змушуючи повторно купувати речі, які ми вже маємо, додаючи до них лише досить умовні поліпшення? Це ганьба і з цим покупцям треба боротися!

Краще, ніж це висловив редактор iLounge, і не скажеш.

І наостанок, а що було б, якби Microsoft вимагала "ідентифікаційні чіпи" для запуску Windows або Toyota - для заміни масла або гальмівних колодок? Чому ж Apple це сходить з рук?

Обговорити на форумі