друкувати


Божа ласка чи попередженням з небес

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-16 02:13:22
У селі Топільче на Рожнятівщині на стовбурі зрізано осики з’явився хрест. Першими помітили дивовижу місцеві жителі: Михайло ЛЮЛЬЧАК, брати Віктор і Мар’ян ЛАВРУКИ та Василь МАЙДАНСЬКИЙ.

Чоловіки власне й зрізали це дерево на одній з присадибних ділянок. Один із чоловіків будує хату, тому дерево було потрібно для вагонки. Спершу топільчани зрізали березу, а коли зрубали осику, то жахнулися, бо побачили на п’ятиметровій колоді зрізаного стовбура… хрест. Диво виглядає як нагрудне розп’яття з прикрасами, з правого боку якого видніється ланцюжок. Чоловіки не йняли віри побаченому і спершу подумали, що це така трухлявина, проте дерево виявилося цілим і здоровим.

Місцевий священик каже, що колись на цьому місці був монастир. Навіть село Топільче утворилося на основі тих дворів, які в давнину були споруджені поруч зі святинею. А в день коли чоловіки побачили хрест на осиці у селі перебував чудотворний образ Крилоської Богородиці. Його тоді переносили з Топільчого до сусідніх Берлог. Щодо появи хреста, то існують різні думки. Хтось вважає це виявом Божої ласки, а хтось - попередженням з небес.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі