друкувати


Дев’ять місяців плюс три дні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-16 01:53:45
Світлини малят від першого дня появи на світ разом зі своїми щасливими мамусями й татусями представив у культурно-мистецькому центрі "Є" фотограф Ігор ГАЙДАЙ.

Ці знімки увійшли до фотоальбому із робочою назвою "Діти індиго", яка за словами автора, запозичена з однойменної серії книг Лі КЕРРОЛА. Разом з дружиною Ніною пан ГАЙДАЙ переконаний, що діти, які тепер народжуються, мають дуже важливу місію в світі, адже вони отримали від природи особливі можливості. Сучасні новонароджені інші, вони наділені особливим талантом любити і тонко відчувати.

Фотохудожник почав фіксувати перші миті на життєвому шляху маленьких людей у пологових будинках Відня. Тут разом з дружиною ГАЙДАЙ перебував у творчому відрядженні за програмою "Artist in Residence" на запрошення Міністерства культури, мистецтва і освіти Австрії. Повернувшись до Києва, пан Ігор не міг втриматися і продовжив фотосесії немовлят.

Критики вбачають таке українсько-австрійське поєднання символічним, адже діти нового століття, як і їхні предки, що жили за часів Австро-Угорської імперії, поєднані наразі світлинами. "Але згодом вони можуть товаришувати. І не буде кордонів, а люди спокійно будуть їздити до Відня на каву, а до Києва - подивитися виставку ГАЙДАЯ".



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі