друкувати


Ремонт у квартирі - поради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-13 05:54:39
Ремонт - процес недешевий І непростий. Ні прораб, ні дизайнер не будуть підганяти квартиру під вас. Жоден прораб або дизайнер не підкаже елементарного - наприклад, висота робочого кухонного столу для людини індивідуальна і її потрібно робити під того, хто за цим столом буде половину життя стояти.

Протестуйте по пам'яті себе і своїх знайомих: миючи посуд нахиляєтеся до раковини? Якщо так, то ремонт вам зробили не під вас. Ось так.

Ви повинні знати, чого хочете. Якщо ви перекладете ключові рішення на когось іншого - ремонт буде невдалим. Решта прийде з досвідом.

І ще. Маючи сучасні матеріали можна все, окрім хіба що зміни загальної площі (та і це часом можна). Якщо вам замість термінів виконання і ціни кажуть, що ваші побажання нереальні, то хлопці просто не в курсі.

Декілька корисних порад:

1.Роблячи ремонт у квартирі, вмонтуйте в систему водонагрівальний прилад (бойлерного типу або прямоточник). Коштує копійки, але дає свободу при перебоях з гарячою водою.

2.Всі робочі поверхні кухні робіть приблизно на рівні ліктів людини, яка там стоятиме.

3.Забезпечте можливість запуску трубопроводної води в батареї опалювання (і гарячої і холодної). Дозволяє контролювати температурний режим.

4.Блок розеток, антену, телефон, інтернет виведіть відразу в усі кімнати. Це не буде зайвим, а прокласти їх потім малореально.

5.Розетки і вимикачі можуть бути тільки керамічними. Бажано, щоб такими були і патрони. Якщо хтось скаже, що пластмаса краща, - не вірте.

6.До всіх вузлів, а бажано, і взагалі до всіх комунікацій повинен бути доступ, що забезпечує демонтаж і заміну. Від якості комплектуючих нічого не залежить. Ситуації бувають різні. Якщо вам хоч щось намагаються замурувати, негайно зупиняйте роботи.

7.На кухні не повинно бути щілин. Ніде. Ніяких. Правда, звідси витікає необхідність оперувати тільки вбудованими меблями і технікою, але воно того варте.

8.Не забудьте вмонтувати вентилятори у витяжки. Зайвий вимикач дизайну не зіпсує.

9.ДСП і ламінат - канцерогени. Краще в квартирі їх не мати.

До речі, якщо у вас не вистачає фінансових можливостей зробити "модний" ремонт, варто включити фантазію і уяву, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі