друкувати


Гідно захищати Вітчизну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-13 03:35:46
У Народному домі відбулася зустріч молоді міста з працівниками міської ради, військкомату, воїнами гарнізону, ветеранами Збройних Сил з метою заохочення випускників ЗОШ, ліцеїв, ВПУ, коледжів та вузів Коломийщини до вступу у вищі військові навчальні заклади України та військову службу за контрактом.

Відкрили свято всечесні отці греко-католицької та української православної церкви єпископ Микола Сімкайло, отець-мітрат Василь Мельничук та протоієрей Василь Мізюк молитвою та благословенням на відвагу, вогонь самопосвяти службі. "Дерево життя — це гілочка, на якій ростуть три листочки. Перший листочок — символ минулого, другий — сучасного, третій — майбутнього".

Українці заплатили за своє право на волю мільйонами синів і доньок, як жоден інший народ навчилися вмирати за свою землю, за віру, за своє майбутнє.

Секретар міської ради Ігор Граділь, військовий комісар Олег Пархоменко, заступник начальника Коломийського гарнізону з виховної роботи Олександр Верстюк відзначили вклад воїнів гарнізону в підвищення обороноздатності України, побажали молоді набиратися досвіду старших поколінь у справі захисту своєї Батьківщини. Щороку з Коломийщини до лав українського війська вступає понад 200 призовників, ще 50—60 юнаків та дівчат — на військову службу за контрактом. Вихідці з міста й району навчаються у військових вузах Києва, Харкова, Севастополя, Житомира...

З привітанням до молоді виступили батько військовослужбовця строкової служби Військово-Морських Сил Михайло Тригубяк та ветеран Збройних Сил, підполковник запасу Микола Реп’ях. Вони звернулися до молоді з побажаннями стати мужніми, відважними, дисциплінованими воїнами, добросовісно виконувати накази командирів, бути гідними товаришами і побратимами всіх, хто поруч нестиме солдатську службу.

Концертну програму підготували творчі колективи коломийських коледжів, Будинку дитячої та юнацької творчості, театру поезії "Орфей".

Особлива подяка організаційного комітету свята — творчій бригаді політехнічного коледжу: Оксані Лоїк, Ірині Куриляк, Олі Мокринчук та Юрію Голинському, Надії Мельничук та Роману Книгницькому.

Автор: Микола СОЛОНЕНКО, ветеран Збройних Сил
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі