друкувати


Ще одна смерть через протокол даішника. Причому фальшивий

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-13 03:24:16
Дії державтоінспектора, оформившого на трасі протокол про порушення правил дорожнього руху, привели до чергової трагедії. Через фінансову неспроможність погасити астрономічну суму адмінпокарання, водій наклав на себе руки.

Приїхавши додому, Анатолій розповів дружині по телефону про написаний протокол: її тоді не було вдома. Сам же взяв мотузку, пішов у сарай і повісився.

В смерть 58-річного чоловіка, його колеги - співробітники Ново-Троїцького районного відділу ГУМНС в Херсонській області, до сих пір не можуть повірити. Стверджують, в той вечір Анатолій після добового чергування, сівши за кермо, поїхав додому тверезим.

А ось інспекторові ДАІ, який зупинив водія на дорозі, так не здалося, хоча експертиза на алкоголь проведена не була. Міліціонер склав протокол, виписав штраф, і відпустив порушника.

Не почула запаху алкоголю у Олексія і його сусідка, що робила йому штучне дихання, після того, як витягла з петлі. Вона першою знайшла повішеного й намагалася повернути чоловіка до життя, надаючи медичну допомогу.

Начальник ДАІ Херсонської області Григорій ГАЛКОВСКИЙ показав протокол, там чорним по білому: прізвища та підписи свідків - водій був п'яний, від експертизи відмовився.

Але є й інший протокол. Точніше його копія, зроблена під кальку під час оформлення документу. Її знайшла в кишені загиблого чоловіка дружина Любов ЗЛІЩЕВА. Там в графі "показання свідків" - ніяких підписів та прізвищ. Висновок напрошується сам собою, і він не на користь міліції.

Показання свідків у протокол інспектор вписав заднім числом. До того ж, на обох протоколах не можна розібрати пояснень самого водія. Дружина загиблого не сумнівається: причиною суїциду став штраф. Її чоловік не міг оплатити 3 000 гривень, у нього заробітна плата була лише тисяча.

Крім того, Анатолію до пенсії всього 2 року залишилося. Може, ще побоявся, що з роботи за інцидент виженуть і тоді для сім'ї він просто стане тягарем. При цьому дружина підкреслює: чоловік ніколи не пив навіть вино. У нього була виразка, причому прооперована.

Родичі загиблого мають намір будь-якими способами довести, що Анатолій ЗЛІЩЕВ в момент зупинки був тверезий, а протокол інспектора ДАІ - фальсифікація. При цьому додають, трагедії не сталося б, якщо у міліції не було плану по виконанню штрафів по наповненню дирявого бюджету.

Суїциди, пов'язаних з діями даішників, схоже стають системними. Нещодавно, після зустрічі з державтоінспекторами, наклав на себе руки водій з Волинської області Іван УСАТЮК , повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі